снимка БулфотоНаблюдения в продължение на дни и тайни покупки - с

...
снимка БулфотоНаблюдения в продължение на дни и тайни покупки - с
Коментари Харесай

НАП започва масови проверките по пазарите, ще дебне дали се издават касови бонове

снимка Булфото

Наблюдения в продължение на дни и секрети покупки - с тези похвати чиновници на Национална агенция за приходите ще ревизират търговците на пазарите в цялата страна. Звеното за фискален надзор си е сложило за цел да управлява издаването на касови бонове и отчитането на продажбите, оповестиха от организацията. 

От Национална агенция за приходите напомнят също и какви са наказванията за нарушителите - неиздаването на фискален бон се глоби с до 2000 лева, като комерсиалният обект може да бъде запечатан за период до един месец.

Инспекторите употребяват също информация от отдалечената връзка на фискалните устройства със сървърите на Национална агенция за приходите, с цел да открият обилни разлики при търговци на плодове и зеленчуци, които работят при сходни условия и на едни и същи пазари.

Сигнали за данъчни нарушавания могат да се подават в работно време на телефона на Национална агенция за приходите 0700/ 18-700 на цена на градски диалог от стационарен телефон и съгласно цената на съответния мобилен оператор.

Всяка касова записка, която съдържа QR, може да бъде тествана посредством мобилното приложение на приходната организация NRA Mobile, налично за Android и IOS устройства, напомнят данъчните.

„ Важно е да се знае, че касови бележки би трябвало да се издават и от търговците по пазарите. Съветвам всеки жител да изиска и резервира касовата си записка, тъй като тя е единственият документ, който подсигурява потребителските му права ", сподели във връзка започващите инспекции шефът на „ Фискален надзор “ Спас Шишков.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР